Selecteer een pagina

Van tijd krijgen we de vraag of een coronatoegangsbewijs gevraagd mag worden van bezoekers. En dan nog specifieker; of het gevraagd mag worden van inspecteurs. Bij een Brzo-inspectie kan het bedrijf geen coronatoegangsbewijs of coronatest eisen van de inspecteur om toegelaten te kunnen worden. Een bedrijf kan deze eisen niet stellen en we werken daar ook niet aan mee.

Een bedrijf heeft geen recht om een coronatest, vaccinatie of meting van de lichaamstemperatuur te eisen van een Brzo-inspecteur. Nu in Nederland in sommige situaties een coronatoegangsbewijs is vereist, wordt hieraan toegevoegd dat ook dit bewijs niet als verplicht kan worden gesteld om een Brzo-inspectie bij een bedrijf uit te voeren. Aan aanvullende voorwaarden hoeft niet meegewerkt te worden, tenzij dat expliciet is vastgelegd in Europese of nationale wet- en regelgeving. Een sneltest ondergaan, het laten meten van de temperatuur of een coronavaccinatie zijn geen wettelijke verplichtingen, evenmin als het overleggen van een coronatoegangsbewijs. De toegang kan dan ook niet geweigerd worden als hieraan niet wordt meegewerkt.

Interesse in een E-learning cursus BRZO en Externe veiligheid.